„Kotor“ spreman za start

Bez autora
Jan 05 2012

Brod „Kotor", izgrađen u Šangaju, koji je 18. novembra prošle godine porinut u more, juče se vratio sa probnog putovanja. Za sedam dana krenuće i u prvi komercijalni vijađ. Prvi od dva broda - "Kotor", koji predstavljaju početak obnove crnogorske flote, 23. decembra je krenuo na probno putovanje. Po povratku je ustanovljeno da su svi parametri odlični. Brod je potpuno spreman i 12. januara kreće u prvo komercijalno putovanje. Svečanoj primopredaji broda u luci „Poli" grupacije, 12. januara, prisustvovaće predsjednik parlamenta Ranko Krivokapić, koji je i kum brodu, zatim ministar pomorstva i saobraćaja Andrija Lompar, i brojna crnogorska delegacija. „Kotor" će u Šangaju preuzeti njegov zapovjednik, Kotoranin Dušan Radončić, a posada će biti potpuno kompletirana 10. januara. Krešanac putuje za Kinu već u subotu, a novosagrađeni brod će ka svom gradu-imenjaku krenuti 15. januara.

„Kotor“ spreman za startBrod „Kotor", izgrađen u Šangaju, koji je 18. novembra prošle godine porinut u more, juče se vratio sa probnog putovanja, prenosi Radio Jadran. Za sedam dana krenuće i u prvi komercijalni vijađ.

Ovo je za hercegnovski radio potvrdio predsjednik Odbora direktora „Crnogorska plovidba", kapetan Miodrag Kršanac.

- Prvi od dva broda - "Kotor", koji predstavljaju početak obnove crnogorske flote, 23. decembra je krenuo na probno putovanje. Po povratku je ustanovljeno da su svi parametri odlični. Brod je potpuno spreman i 12. januara kreće u prvo komercijalno putovanje - rekao je Kršanac.

On je dodao da će svečanoj primopredaji broda u luci „Poli" grupacije, 12. januara, prisustvovati predsjednik parlamenta Ranko Krivokapić, koji je i kum brodu, zatim ministar pomorstva i saobraćaja Andrija Lompar, i brojna crnogorska delegacija. „Kotor" će u Šangaju preuzeti njegov zapovjednik, Kotoranin Dušan Radončić, a posada će biti potpuno kompletirana 10. januara.

Krešanac putuje za Kinu već u subotu, a novosagrađeni brod će ka svom gradu-imenjaku krenuti 15. januara.

Na drugom brodu, „Bar", radovi napreduju planiranom dinamikom, a njegovo isplovljavanje očekuje se krajem aprila.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik